Automatiserad teknik för byggnadsutformning och detaljplanering

PROTA

Snabb och noggrann analys av byggnadsstrukturer

ProtaStructure är en innovativ BIM-lösning för konstruktionsingenjörer som snabbt och exakt kan modellera, analysera och konstruera byggnader.

Du kan prova den fullständiga versionen gratis i 30 dagar!

Enanvändarlicens (evig): 74 340.44 Sek + moms

ProtaStructure är en programvara för strukturanalys och konstruktion som med sina innovativa BIM-funktioner (Building Information Modeling) tar ett steg framåt för konstruktörer att modellera, analysera och konstruera byggnader snabbt och exakt.

Från en central modell kan du enkelt jämföra olika system och automatisera din stål- och betongkonstruktion, vilket avsevärt minskar projektets leveranstid.

Använd avancerade integrerade funktioner som grupperad medlemsdesign, 3D FE-analys, stegvis konstruktion och seismisk design, fundament och kontroller av stansskjuvning för att snabbt producera resultat.

Producera högkvalitativa konstruktionsritningar och all konstruktionsdokumentation från ProtaStructure automatiskt med hjälp av ProtaDetails och ProtaSteel. Samordna projekt sömlöst med intelligent BIM-integration.

ProtaStructure sparar tid och ökar företagets lönsamhet.

Här kan du se inspelningar av de senaste seminarierna

Exempel på projekt utvecklade inom PROTA-programmet

2024-versionen har släppts

DEN HUVUDSAKLIGA NYA

Programmet stödjer design och detaljering av fyrkantsrörselement enligt EU-normer.

64-Bit Architecture and Enhanced Technology Platform

64-bitars arkitektur och förbättrad teknikplattform

ProtaStructure 2022 är fullt kompatibel med 64-bitars operativsystem. Vi har optimerat detta ytterligare genom att integrera FE-golv- och grundläggningsmodulen med huvudprogrammet, vilket innebär att du kommer att kunna hantera, analysera, konstruera och detaljera modeller av alla storlekar snabbare än någonsin tidigare.

Ett modernt gränssnitt med flytande användarupplevelse

ProtaStructure 2022 välkomnar dig med ett modernt användargränssnitt som utformats från grunden för att underlätta användningen utan att kompromissa med effektiviteten.

A Modern Interface with Fluid User Experience

Ledande strukturellt BIM-samarbete

Utvecklad med BIM i åtanke, kommunicerar du sömlöst och förfinar modeller med andra ledande BIM-system som Autodesk Revit, TeklaStructures, ArchiCAD, AllPlan och de senaste dataformaten som IFC, 2D/3D DXF och SAF.

Avancerad seismisk analys och konstruktion

ProtaStructure ger byggnadsingenjörer omfattande verktyg för att snabbt och ekonomiskt konstruera och detaljera byggnader för att uppfylla rigorösa jordbävningsstandarder, inklusive US-, IBC-, UBC- och EC-koder.

Advanced Seismic Analysis and Design
New Analysis Post-Processor with Improved Visualization

Ny efterprocessor för analys med förbättrad visualisering

En ny 64-bitars integrerad efterprocessor för FE-moduler för golv- och byggnadsanalys har utvecklats med ProtaStructure 2022. Den nya postprocessorn ger betydligt bättre prestanda och förbättrad visualisering tack vare den senaste grafikrendernern. Du kan omedelbart växla mellan resultaten av FE-golv-, grundläggnings- och byggnadsanalysmodellerna.

Utökad kodtäckning

Följande nya koder har implementerats och stödet för befintliga koder har utökats i ProtaStructure Suite 2022. Designguider för kodstöd finns i vårt hjälpcenter.

  • Rumäniens koder för seismisk belastning och snöbelastning (EC8, P100, EC1)
  • Beräkningar av vindlast enligt Colombias seismiska kod Title-B – Reglamento Colombiano de Construccion Sismo Resistente Titulo B – Cargas (NSR-10)
  • Beräkningar av vindkraftsbelastning enligt peruanska regler, NTE020
  • Peruanska seismiska regler, NTE030
  • Peruanska betongregler (konstruktion av RC-balkar)
  • Brasilianska konstruktionsregler, NBR (konstruktion av RC-balkar)
  • Indonesiens seismiska kod 2019 (SNI1726-2019)
  • Indonesiens konstruktionsregler 2019, SNI (konstruktion av RC-balkar)
  • Filippinernas konstruktionsregler, NSCP (konstruktion av RC-balkar)
Extended Code Coverage

Prestandabaserad design och bedömning av byggnader

Dra nytta av nya icke-linjära pushover- och tidshistoriska analyser tillsammans med prestandabaserad design, bedömning och eftermontering av dina byggnader.

Ny chef för analys av FE-golv

I ProtaStructure 2022 har arbetsflödet för FE-golvanalys förbättrats och samlats i en enda FE-golvanalyshanterare, där du kan se och kontrollera parametrarna för alla våningar på en gång. Du kan också utföra batchanalyser på de valda våningarna.

Nya verktyg för medlemsladdning och ramverk för 3D-laddning

Belastningsdefinitioner på medlemmar och deras tilldelningar har helt omprövats och utvecklats i ProtaStructure 2022. Det nya lastramverket är mer flexibelt och ger större frihet när det gäller lastdefinitioner, lastriktningar, tilldelningar av lastfall, lastrapportering och visualisering.

Automatisk beräkning av snölaster

Snölaster kan beräknas automatiskt enligt EN1991-1-3 (grundkod och Rumäniens bilaga) och TS498 lastkoder.

Parametriska stålkupolelement

Du kan infoga kupolelement av stål i dina modeller med hjälp av en mycket parametrisk guide. Kupoler kan sättas in genom att välja två punkter som definierar deras diameter eller genom att välja ett hål i en platta.

Detaljerad och transparent konstruktionsdokumentation

ProtaStructure Suite ger tydlig, koncis och stegvis dokumentation av din konstruktion och sömlösa detaljritningar av hög kvalitet med ProtaDetails och ProtaSteel.

ProtaStructure 2022 ger nya konstruktionsrapporter och förbättrar de befintliga ytterligare.

Sömlös övergång mellan enhetssystem

ProtaStructure 2022 erbjuder tre förinställda enhetssystem som används av konstruktörer runt om i världen, nämligen SI, MKS och Imperial.

DU KAN PROVA DEN FULLSTÄNDIGA VERSIONEN I 30 DAGAR UTAN KOSTNAD!

Vill du prova?

Lärande i produkten och vänligt professionellt stöd

Vi strävar efter att ge våra användare en fantastisk upplevelse under hela deras resa med ProtaStructure Suite. Från vårt omfattande online Hjälpcenter för Prota Software till vårt produktinterna lärande strävar vi efter att berika din kunskap och ge praktisk, användarvänlig support. Våra professionella supporttekniker älskar att samarbeta med våra kunder, oavsett om det handlar om att besvara tekniska frågor eller ge praktisk utbildning, så finns vi här för att hjälpa till.